Bentleigh

A 1920’s weatherboard Californian Bungalow which had been extended in 2000 was given a makeover to all of the rooms to create a more contemporary family home.

The original period details of the home were maintained and the flow from the older part of the house to the newer addition made seamless.

The renovation included a new remodelled layout and designed kitchen, en suite and bathroom, built in cabinetry, and wardrobes and the redecoration of the bedrooms and living areas including the whole house being painted internally.
The new kitchen design was an all white galley style kitchen with open oak timber shelving, subway tiles and a feature Qasair stainless steel rangehood.

The kitchen island bench held ample storage front and back and a study nook was also built into the area.
The bathrooms were updated to dark floors and stone coloured walls, wall hung timber veneer vanities and frameless shower screens. The original claw foot bath was retained as a feature.

This family home was updated for functionality, a better layout and use of space, as well as to make more contemporary.

Testimonial

Re-designing the kitchen space and opening up our living and dining room has changed the way the house feels. We love the new open plan and modern design, it makes our house feel new again!

Number of Rooms

8

Length of Project

18 months

Style

Contemporary and colourful

Date

May 28, 2016